Марк Кубан за Twitter, Тръмп и блокчейн

Коментар на инвеститора и филантроп Марк Кубан


Няколко от отговорите на Марк Кубан от интервюто му за Bloomberg, взето на 4.10.2017 от Емили Ченг по време на форума Vanity Fair New Establishment в Лос Анджелис:

Ако някой се опита да пусне например телевизионна реклама, която ви приканва да погълне отрова за мишки, понеже тя ще излекува всичките ви болежки, това просто няма да бъде допуснато до ефир съгласно закона. Според мен същите правила трябва да важат и за дигиталния маркетинг и за онлайн рекламата. В ефира е забранено да се пускат платени рекламни материали със съзнателно подвеждащо съдържание – същото трябва да важи и за Facebook и Twitter.

Агитационните материали свързани с руската намеса са били пуснати на платформата като платени реклами. Ако материалите са платени реклами, то те няма как да се класифицират като „фалшиви *новини*“ - не, това са подвеждащи реклами! Facebook и Twitter трябва да са отговорни и да осъзнаят, че не могат да позволят подвеждащи послания в платформите си за реклама.

Участвам в първични предлагания на цифрови жетони понеже смятам, че блокчейн е страхотна платформа за бъдещи технологии и приложения. Както от интернета и от стрийминга се родиха много страхотни компании, така мисля, че ще се получи и с блокчейн. Участвам и в нещо, което се нарича Mercury Protocol, за което смятам, че ще промени света на дигиталните съобщения, с помощта на блокчейн.

Последни новини
Още от Акценти