Philips се фокусира върху медицинското оборудване

Компанията бележи значителен ръст на всички пазари

Оборудване за операционна зала на Royal Philips BV. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Оборудване за операционна зала на Royal Philips BV. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg


Днес навсякъде се повтаря една фраза „риск от волатилност на пазарите“. Кой е най-големият риск за вашия бизнес? Дали това е Brexit, дали са развиващите се пазари или смяната на администрацията в САЩ. Класирайте рисковете в световен мащаб.

Тези рискове се променят с времето, така че ако ми бяхте задали този въпрос миналата година, определено щях да посоча Китай начело в класацията. Но за нашия бизнес, Китай се разви много добре. Имаме двуцифрен ръст на поръчките и приходите от китайския пазар, което не е изненада заради застаряващото население там и нарастването на хроничните заболявания. Така че, днес, Китай е по-назад в тази класация. Много доволен съм и от пазара в САЩ, където също имаме значителен ръст в поръчките и приходите.

Що се отнася до Европа, тук за третото тримесечие имаме по-слаб ръст на поръчките, което според мен се дължи на повишената волатилност и несигурност в региона. Следващата година предстоят избори в много държави, но ние ще продължим да съсредоточаваме усилията си над развитието на нашия бизнес. В повечето европейски държави, бюджетите за здравеопазване са подложени на натиск, но именно технологиите са решението на проблемите. Те помагат за лечението на повече пациенти при по-ниски разходи.

Чуйте цялото интервю на Манъс Крани и Анна Едуардс от Bloomberg с Франц ван Хутен, главен изпълнителен директор на Royal Philips BV.


 

Последни новини
Още от Акценти