Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Директорът на Елана холдинг: Милениълите имат нужда не само от повече пари

Камен Колчев - председателят на Съвета на директорите на Елана финансов холдинг, и Детелина Смилкова – вицепрезидент на ВУЗФ, „Светът е бизнес“, 29.03.2019 г.

Всички компании в България се надпреварват да дават по-високи заплати, но за младото поколение у нас това вече не е достатъчно. Това каза Камен Колчев – председател на Съвета на директорите на Елана финансов холдинг в предаването „Светът е бизнес“.

Една от услугите, които компанията на Колчев предлага, е пакет от идеи за стимулиране на служителите на даден работодател. Част от идеите са свързани с директно финансово стимулиране за ниските нива на производството, а други са по-скоро насочени към висококвалифицираните служители, които искат да усещат грижа и за кариерното им развитие.

„Предлагаме на работодателите да дадат възможност на своите служители да заделят определена сума от заплатите си, оставяйки я за управление на компанията. А работодателят след това да дублира парите. Така след определен период от време всеки един служител ще може да разполага с една нелоша сума за покриване на текущите си нужди.“

Детелина Смилкова от своя страна е на мнение, че мениджърите трябва да помислят за хората, защото те са най-ценният им ресурс.

„Финанси ще се намерят, но хора – много трудно“, казва още Смилкова.

Последни новини
Още от Светът е бизнес