Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

През 2018 ръстът на пазарите ще се забави, но не бива да очакваме нова криза

Дидие Боровски, Amundi Group , Светът е бизнес, 30.11.2017

Дидие Боровски, Amundi Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дидие Боровски, Amundi Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Както знаете, преди няколко години преминахме през голяма икономическа криза. Това, което виждаме в момента, е едно по-силно от очакваното възстановяване. Всички икономики в Европа показват добро здраве, особено в периферните страни, а и политическата несигурност намалява навсякъде.

Това посочи в „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков икономистът Дидие Боровски от Amundi Group, отговарящ за макроикономическите проучвания. Гостът в студиото също така е един от панелистите в 6-тото поредно издание на конференцията за инвестиции и валутна търговия Investor Finance Forum, която ще се проведе утре (1 декември) в Интер Експо Център в столицата.

След избора на Еманюел Макрон и очаквания нов мандат на Меркел в Германия очакваме по-силни връзки между Германия и Франция, които ще подсилят европейските институции. Едновременно имаме добри политически и добри икономически новини и това ни прави оптимисти за бъдещето на еврозоната“, изтъкна събеседникът в предаването.

Според госта в студиото през 2018 обаче капиталовите пазари няма да продължат да растат със същите високи темпове, както досега.

Не виждаме обаче причини да очакваме рецесия от икономическа гледна точка, еврозоната се намира в средата на цикъла си на растеж, като очакваме и през следващите години да наблюдваме ръст над средните нива“

Не така стоят нещата в САЩ, където пазарът вече е узрял, посочи Боровски, но и там може да се очаква да има растеж догодина с оглед на фискалните стимули, насочени в негова подкрепа.

Кои, от друга страна, са факторите, които не трябва да ни позволяват прекалена увереност?

Последни новини
Още от Светът е бизнес