Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Нов стартъп представя традиционни български храни в чужбина

Георги Георгиев, Bulgaria Store, Светът е бизнес, 12.05.2017

Георги Георгиев, Bulgaria Store. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев, Bulgaria Store. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интернет платформа обединява качествени български производители и техните стоки, а продуктите могат да бъдат купувани онлайн от цял свят. Това заяви Георги Георгиев, основател на Bulgaria Store​, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Георгиев е инициатор на BulBox концепцията, която представлява селекция на традиционни хранителни продукти от България, които могат да бъдат поръчани от чужбина и да бъдат доставени до адрес в рамките на три дни. Клиентите са основно от Германия, тъй като компанията стартира на немския пазар.

„Целта е максимален брой немски граждани да се докоснат до качествените български стоки, така че от една страна да изградят представата си за Made in Bulgaria, а от друга страна да бъде предоставен стабилен, професионален и сериозен канал на всички качествени български производители“, обясни създателят на платформата.

„Можем да се похвалим с това, че има повече чуждестранни клиенти отколкото българи, а те са луди по сладка и лютеници“, сподели основателят.

По думите му цялата концепция е тествана, за да има гаранция за крайния потребител.

Вижте повече по темата в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес