Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Brexit е най-голямото световно събитие от Втората световна война досега

Здравко Попов в Светът е бизнес, 31.03.2017

Здравко Попов, дипломат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Здравко Попов, дипломат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Brexit е най-голямото събитие в света от Втората световна война досега. Прави го голямо това, че Великобритания за този период на своето членство в Европейския съюз е доста силно обвързана с всички възможни равнища на този проект и не е лесно да се отскубне. Това каза дипломатът Здравко Попов в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"Има някакво своеобразно въодушевление, изказано и от Тереза Мей, че все пак този процес започва. Тя каза, че това е едно щастливо събитие, защото британците най-после имат възможност да правят сами своето бъдеще. Това е ключово". 

Кризата на европейския проект е свързан с този голям въпрос. До сега държавите са субекти на правене на бъдеще, но когато започна изземването на суверенитет, възниква сериозен въпрос - могат ли народите да формират сами своето бъдеще или зависят от международни сили.

"Ако Льо Пен спечели, проблемът на Европейския съюз ще стане проблем на миналото", категоричен бе гостът.

Предстои ли ефект на доминото след Brexit? Създава ли се усещане, че Европейският съюз прилича на секта, в която лесно се влиза, но трудно се излиза? Какво е бъдещето на отношенията Турция-САЩ? Какви са вероятностите Ердоган да спечели на референдума в Турция и каква ще бъде реакцията му на резултатите? До колко става все по-сериозна темата за връзките между Тръмп и Русия?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес