Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Технологиите променят фундаментално туристическия бранш

Румен Драганов в Светът е бизнес, 30.12.2016

 Румен Драганов, институт па анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов, институт па анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Средната заетост на легловата база през 2016 година е около 36-37%. Причината е, че в хотелиерството нямаме марка, която да е разпознаваема и сме инвестирали в нискобюджетен туризъм. Това каза Румен Драганов, институт па анализи и оценки в туризма, в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Абсолютно очакван бе фалита на Алфа Тур, ние го предвиждахме и дори очаквахме да има повече фалити, които може би ще последват".

Новите технологии направиха излишен посредника, обясни Драганов. "Доведоха до поевтиняване на продукта, правят го изключително качествен и гарантиран".

"Виждаме фундаментална промяна в туристическия бизнес и тя засяга не само туроператори и туристически агенции, които много отдавна започнаха да страдат".

Интегрираните дигитални комуникационни стратегии доминират вече и в сектора на туризма, каза още Драганов. "Работата на интернет страницата вече не е да предоставя информация, примерно за един хотел, а да не оставя потребителя да излезе от там без да е купил нещо".

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес