Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

ГЕРБ печели от провала за преговорите за нов кабинет

Людмил Стефанов, политолог и Лъчезар Богданов, Industry Watch, Светът е бизнес, 21.12.2016

Бойко Борисов Снимка: Jock Fistick/Bloomberg News Бойко Борисов Снимка: Jock Fistick/Bloomberg News

Ако бе съставен нов кабинет, това би означавало препотвърждаване на коалицията, която Бойко Борисов сам разпусна. Това щеше да противоречи на логиката. ГЕРБ печелят от сегашната ситуация - от това, че не се състоя кабинет с мандата на Реформаторския блок. Така коментира настоящата политическа ситуация у нас политологът Людмил Стефанов в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков. Анализ на политическата криза в страната направи и икономистът Лъчезар Богданов от Industry Watch, който се включи на живо в пряка връзка със студиото.

Фактически реформаторите подписаха окончателно преминаването си в политическата история на България. Политиките, които те издигнаха като основни – реформа в съдебната система, закона за борба с корупцията, реформи в образователната система и т.н. - нито едно от тези неща не се случи.

Лъчезар Богданов от Industry Watch от своя страна коментира широко обсъжданата идея, първоначално лансирана от парламентарната група на Патриотичния фронт, минималната пенсия да бъде увеличена на 300 лв. Според експерта това е възможно, просто е абсурдно да се вдигне само минималната пенсия, а другите да не се пипат. „Това ще убие всякаква логика на съществуващия пенсионен модел“, заяви той.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес