Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

€850 млн. загуби от провалени сделки заради политическата несигурност

Йоаким Каламарис, д-р по икономика и предприемач, Светът е бизнес, 18.11.2016

Йоаким Каламарис, д-р по икономика и предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йоаким Каламарис, д-р по икономика и предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Чуждестранните инвеститори оценяват политическия риск в България като много висок. Само за една седмица загубата от провалени сделки и бъдещи инвестиции в банковия и промишления сектор достига над 850 млн. евро заради политическата несигурност в страната. Това коментира предприемачът Йоаким Каламарис в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той коментира още и защо Барак Обама избра Гърция в последната си визита в ЕС. По думите му посещението на президента на САЩ в страната е свързано с идеята да се подпомогне гръцката икономика и да се балансират геополитическите интереси на САЩ в Гърция спрямо Русия. "Президентът Обама и избраният за следващ президент на САЩ Доналд Тръмп не са съгласни с консервативната фискална политика, която водят "първите сред равните" в Европа", каза той. 

Според Каламарис има възможност и преговори за засилване на американските инвестиции в Гърция най-вече в сектора на услугите и IT сектора. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес