Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Резултатите във Флорида са ключови за Тръмп

Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон, в Светът е бизнес, 27.10.2016

Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатите във Флорида са ключови за Тръмп. Ако не спечели там, той просто няма пътека към спечелването на изборите. Това заяви д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон, в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Той поясни, че кандидатът на републиканците е успешен там, защото в щата има много богати пенсионери, които не искат да плащат високи данъци. 

Според Асенов има огромно значение кой ще е новият президент на САЩ. "Става въпрос за трилиони долари, кой ще спечели държавни поръчки, дали те ще отидат за подобряване на инфраструктурата или например за оръжейни поръчки, дали фискалната политика ще бъде базирана на намаляване на данъците или на увеличаване на държавните разходи".

Асенов каза още, че голяма част от републиканците, които оттеглиха подкрепата си за Тръмп след скандалите около него, вече се връщат.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес