Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Платформата ShopUp - нов начин за анализиране на поведението на клиентите

Основателите на платформата Серги Сергиев и Иван Иванов в Светът е бизнес, 17.10.2016

Основателите на платформата ShopUp Серги Сергиев (вляво) и Иван Иванов (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Основателите на платформата ShopUp Серги Сергиев (вляво) и Иван Иванов (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Създадената преди около година платформа ShopUp решава проблема с липсата на информация за поведението на клиентите при посещение на големи търговски обекти. Това коментираха основателите й Серги Сергиев и Иван Иванов в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Сергиев в началото платформата е била предназначена за малкия и средния бизнес, но впоследствие клиенти стават предимно големите компании. Технологията работи на базата на проследяване на радиоизлъчването от мобилните телефони на клиентите. Сергиев уточни, че данните са анонимни и не могат да се използват и допълнително биват криптирани с ключ. 

"Хората за нас са като анонимни точки, които се движат на територията на магазина. Ние анализираме тяхната траектория, пред кои рафтове и стоки се задържат, колко време стоят в магазина", обясни Иванов. 

ShopUp мисли за разширяване в глобален мащаб, като към момента има проявен интерес от компания, занимаваща се с подобен тип услуги от Канада.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес