Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

На кого помагат пръстовите отпечатъци в здравната система

д-р Николай Болтаджиев, НСЧБ, Светът е бизнес, 28.07.2016

д-р Николай Болтаджиев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria д-р Николай Болтаджиев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пръстовите отпечатyци в болниците са нещо напълно излишно. Така описа нововъведенията в здравната система д-р Николай Болтаджиев от Националното сдружение на частните болници по Bloomberg TV Bulgaria. В „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков той говори за нужните промени в здравното осигуряване в България. Целта им не е да установи присъствието на пациента в болничното отделение, тъй като и сега нужната система за това е налице, добави той.

Пръстовите отпечатъци са просто механизъм някой да спечели няколко милиона от нашите данъци, заяви д-р Болтаджиев. Някой законово се опитва да спечели от тези пари, допълни той, посочвайки, че аргументът за справяне с предполагаемите източвания на касата от лекарите е да се похарчат няколко допълнителни милиона повече.

По думите му, за да има качествено здравеопазване в България то трябва да се демонополизира, давайки за пример Холандия. Там 2003 започна реформата и 2008 завърши като от тогава е първа в Европа по здравен индекс, допълни д-р Болтаджиев.  

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес