Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Рашев: Силните екологични регулации задушават бизнеса

Светът е бизнес, 04.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Средата за правене на бизнес в България е разделена на две. За компаниите, които са в голяма степен независими от държавата и продават на външния пазар, тя е прекрасна, а за тези, които са силно регулирани и работят предимно на вътрешния пазар, тя е задушаваща заради многото правила и административни режими. Това заяви Боян Рашев, управляващ партньор в Denkstatt Bulgaria, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Експертът коментира приетите на първо четене промени в Закона за културното наследство. По думите му трябва да има по-голяма децентрализация, но в същото време стимулът за усвояване на пари може да изиграе лоша шега.

Той обясни, че силното замърсяване на въздуха в София се дължи на отоплението с дърва и въглища и на използването на стари дизелови коли. Рашев уточни, че макар София да е сред столиците в Европа с най-замърсен въздух, има много други големи градове, които я изпреварват в тази класация. Той допълни обаче, че с всяка година качеството на въздуха в българската столица става по-добро.

Рашев смята, че околната среда в световен мащаб се подобрява ежегодно, защото хората стават по-богати и това им дава възможност да се грижат все повече за нея. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес