При втората си поява Пениуайз събра над 185 млн. долара

Фенове и критици изглежда са доволни от „То: Част 2“

„То: Част 2“ открива есенния киносезон с апломб. Снимка: Александра Филмс „То: Част 2“ открива есенния киносезон с апломб. Снимка: Александра Филмс

Тъкмо търпението ни бе напът да се изчерпа и ето, че „То: Част 2“ ни спаси от настаналата мъртвешка тишина в киното... или не съвсем в буквалния смисъл. Втората част на повторната екранизация за един от най-емблематичните Стивън Кинг герои оправда съвсем точно очакванията на фенове и критици, събирайки впечатляващите 185 062 152 долара приходи в премиерния си уикенд по данни на Box Office Mojo.

Режисьорът Анди Мушети и екипът му подобриха представянето си от 2017 г., когато в дебюта си „То: Част 1“ инкасира 123,4 млн. долара от продажба на билети, но пред продължението все още има доста работа за вършене, тъй като предшественикът събра общо повече от 700 млн. долара за 14-те си седмици на екран.

Още по темата

Почитателите на Пениуайз в България не можем да кажем, че се тълпяха пред киносалоните, но 18 855 души си е едно доста сериозно постижение на фона на отминаващото горещо лято. Родните зрители са допринесли със 175 808 лв. приходи за продуцентите, което си е истинска рядкост за филм с възрастово ограничение за 16-годишни по информация на Националния филмов център.

Снимка на Десислав Янкулов.

„То: Част 2“ се е прицелил над високо вдигнатата летва от предшественика си. Снимка: Александра Филмс

Потребителите на IMDb за момента оценяват по-високо първата част. Причината е, че актьорският състав за продължението включваше все звездни имена (Джесика Частейн, Джеймс Макавой и т. н.), чийто авторитет им е позволил да представят повече от себе си, отколкото да се въплътят напълно в представянето на децата от предходния филм. Освен това хуморът до известна степен пресоли манджата в особено неподходящи моменти от лентата.

И все пак „То: Част 2“ ще има запазено място сред най-добрите филми за 2019 г. Остава само да разберем колко точно ще бъде напълнена касата от боксофиса.

Последни новини
Още от Препоръчани