Разнопосочно начало на седмицата за пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Ренита Йанг, Bloomberg Ню Йорк, „В развитие“, 28.05.2019 г.

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

"Американските акции се колебаят. Индексът S&P 500 изтрива по-ранните си ръстове преди да се обърне към повишение в разнопосочна борсова търговия след дългия почивен уикенд в САЩ. Търговията отново е във фокуса на вниманието. Инвеститорите се позиционират за продължителен търговски спор с Китай", коментира Ренита Йанг, Bloomberg News в Ню Йорк, за предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Beyond Meat влиза в партньорство със Zandbergen World's Finest Meat, за да произвежда и в Европа своите продукти на растителна основа. Акциите на компанията се търгуват в повишение, а партньорството е първата производствена мощност капацитет на Beyond Meat извън САЩ, посочи журналистът.

Акциите на компанията са нагоре с над 240% след като излезе на публичния пазар по-рано този месец. JPMorgan определя това като „необикновена възможност“. 

Apple купува стартъпа за дигитално здраве Tueo Health. Освен това технологичната компания пуска нов модел на iPod Touch със стартова цена от $199. Citi намалява целта си Apple, цитирайки удар върху търсенето в Китай вследствие на търговската война.

Акциите на AMD - Advanced Micro Devices, поскъпват, след като главният изпълнителен директор обяви нови продукти, а анализаторите виждат голям потенциал.

Доходността по 10-годишните ДЦК се понижи до най-ниското си ниво от над 19 месеца. Цените на жилищата се покачват в 20-те основни американски града за 12-ти пореден месец. В четвъртък очакваме преразгледаните данни за БВП на САЩ за първото тримесечие, допълни Ренита Йанг.

Чуйте видеото с целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари