Възможността за съвместна работа с Tesla увеличи цената на акциите на Fiat Chrysler

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 08.04.2019

Европейските акции поевтиняват след предпазливо начало на седмицата от инвеститорите. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Индексът Stoxx 600 се понижава с 0,1%, Dax бележи спад от 0,3%. Индексът CAC40 се покачва с 0,1%, докато FTSE100 остава без промяна“.

Акциите на автомобилния производител Fiat Chrysler поскъпнаха с 1,5% след новина, че компанията ще започне съвместна работа с производителя на електромобили Tesla в опит да изпълни новите норми на Европейския съюз за вредните емисии, посочи Килхоф.

Fiat Chrysler ще плати стотици милиони евро на Tesla за сделката, сочи информация на Financial Times”.

Междувременно акциите на доставчиците на производителя на самолети Boeing, сред които са Safran, Melrose и Rolls Royce, поевтиняват днес, след като американската компания обяви, че съкращава производството на самолета си 737 MAX.

Авиопроизводителят работи в посока ограничаване на финансовите щети от приземяването на най-новия си и най-продаван модел. В резултат Boeing намалява с 19% производството – до 42 бройки на месец до средата на април“.

Петролът от сорта Брент поскъпва с 0,6%, достигайки цена от около 70 долара за барел, добави пазарният анализатор.

Целият разговор вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари