Инвеститорите се отдръпнаха от европейските пазари поради смесените финансови отчети

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 31.01.2019

Американските фючърси по акциите и европейските акции се колебаят в стойностите си, след като инвеститорите се отдръпнаха от пазара поради смесените финансови отчети и промяната в тона на Фед. Това съобщи Юън Потс, пазарен анализатор в Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

Банките и телекомуникационните компании се нареждат сред най-големите губещи, като енергийните компании отчитат повишени стойности след силни резултати от Shell.

На валутните пазари индексът Bloomberg Dollar Spot спадна с 0.1% до най-ниското ниво за повече от четири месеца. А еврото леко поевтиня - първото му отстъпление за седмица, съобщи Потс.

Пазарният анализатор съобщи още, че днес бяха публикувани икономически данни за еврозоната. Италия изпадна в рецесия. Ръстът на БВП падна със 0.2% за тримесечието до декември, след като по-високите разходи по кредитите и фискалните напрежения се отразиха на икономиката. Спадът в ръста бе по-голям от очакваното и добави натиск към и без това крехкото коалиционно правителство в страната, посочи Потс.

 В цялата еврозона БВП отбеляза ръст от 0,2% в четвъртото тримесечие според първите данни на Eurostat - и отговори на очакванията на икономистите. Силният износ насърчи ръста във Франция и Испания и компенсира този спад в Италия, каза в коментара си анализаторът.

Вижте целия коментар във видеото. 

 

Последни новини
Още от Пазари