И трите основни американски борсови индекси са на зелено

Пазарен коментар на Кейли Лайнц, Bloomberg Ню Йорк, 09.01.2019

Виждаме доста оптимизъм на пазарите след приключване на преговорите САЩ - Китай. И трите основни индекса в САЩ в днешния търговски ден са на зелено. Апетитът към риск се върна и е предизвикан основно от напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай.Това каза Кейли Лайнц, пазарен анализатор от Bloomberg Ню Йорк в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Енергийният сектор води ръстовете сред стойностите на акциите, това стана заради поскъпването на петрола, който е с по-високи стойности за 8-ми пореден ден, продължавайки най-дългата си печеливша серия от юли 2017г., каза още Лайниц.

Индексът за компаниите за полупроводници SOX е на път да затвори на най-високото си ниво от почти месец. Всяка компания, член на индекса, е на зелено днес, като на челно място е Micron, с ръст от над 6%, след подобряване на анализаторска прогноза, въпреки че е на мечи пазар. Това е най-добрият му ден от март. 

Constellation Brands е най-големият губещ в индекса S&P 500, като акциите му са се насочили към най-лошия си ден от януари 2013. Това стана след като алкохолният гигант понижи прогнозата си за печалбата, отчете забавяне в звеното за вино и твърд алкохол, както и високи разходи в лихви от инвестицията си в Canopy Growth, компания за производство на продукти от канабис - една от най-големите им инвестиции, които съкращават производството си, каза още анализаторът.

Вижте повече във видео материала.

 

 

 

Последни новини
Още от Пазари