Чашата за азиатските инвеститори е наполовина пълна

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 01.02.2018

Чашата бе наполовина празна в последните дни, но днес е наполовина пълна. Азиатските инвеститори приемат мнението, че ръстът и приходите са достатъчно силни, за да оправдаят настоящите цени на акциите. Заседанието на Фед, което бе без реални изненади, също спомогна. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев и Живка Попатанасова.

"Късното оживление на Wall Street със сигурност не попречи на повишението на основните индекси, с изключение на Китай, добави Саламат. "Няколко акции изпитват затруднения. Guangzhou Automobile потъна с дневния си лимит. В същото време производителите на алкохол също са под натиск заради опасения, че няма да могат да повишат цените си, колкото им се иска. Domestic задълбочава спада си, който може да доведе до най-лошата им седмица от 2016".

Иначе днес ще е голям ден за американските технологични приходи и да не забравяме доклада за заплатите в САЩ в петък от Вашингтон, добави Саламат.

Повече можете да видите във видеото. 

Последни новини
Още от Пазари