Пазарите в Азия пренебрегнаха балистичния тест на Северна Корея

Сафи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 29.11.2017

Пазарите до голяма степен пренебрегнаха поредния балистичен тест на Северна Корея и вместо това се фокусираха по-общо върху икономическата картина и сезона на отчетите. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Данните от САЩ помогнаха за парирането на негативното влияние за Азия. Нови рекордни нива на затваряне за S&P, а потребителското доверие е на 17 годишен връх, като има напредък и при разговорите в Сената относно данъчната реформа, така очерта основните фактори движещи пазарите Камарудин. 

"Японските акции се покачват за първи път от 3 дни, като йената почти не реагира на балистичния тест, а инвеститорите не се уплашиха от разочароващите данни за продажбите на дребно".

KOSPI изтри печалбите от по-рано днес, като технологичните акции повлякоха индекса надолу, водени от Samsung и SMBC Nikko, които допълниха мрачната картина за производителите на чипове, допълни анализаторът.

"Но потребителските и акциите на туристическите компании се покачиха в Сеул след като Китай частично вдигна забраната за организирани групи от Южна Корея. В Китай, и малките, и големите по пазарна капитализация компании продължиха понижението си".

Последни новини
Още от Пазари