Липсва ясна посока на европейските пазари

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 07.11.2017

В Европа търговската картина на пазарите е по-скоро смесена за разлика от рекордните постижения за фондовите пазари в азиатско-тихоокеанския регион и новите върхове, достигнати на борсите в Токио и Сидни. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Доларът поскъпва, заедно с американските ДЦК, след като Тръмп призова Северна Корея да се споразумее за ракетната и ядрената си програма".

На европейската сесия все още основните индекси са близо до двугодишни върхове, но липсва ясна нагласа или посока на пазара, каза Потс. "Положителен с 0.3% е Шведския основен индекс, докато испанския е понижен с 0.4%".

Stoxx 600 е притеглен надолу от разочароващи финансови резултати за BMW, както и за Associated British Foods, добави анализаторът. "Еврото спадна до 4-месечно дъно, доходността при бундовете се покачи след разочароващ доклад за германското промишлено производство през септември".

"Петролът задържа вчерашния си напредък до ниво невиждано от януари, анти-корупционната акция на принца-престолонаследник се очаква да продължи да бъде отразяване и от пазара".

Последни новини
Още от Пазари