Европейските акции са на зелено

Пазарен коментар на Брий Тайлър, Blomberg Лондон, 13.10.2017

Европейските акции са на зелено. Цената на облигациите в Европа се повишава след доклада на ЕЦБ, че може да продължи да закупува активи още поне 9 месеца, макар и да намалява количествата на купуваните облигации. Това каза пазарният анализатор Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Официални лица от ЕЦБ обмислят намаляване на количествените улеснения от 60 млрд. евро на месец до 30 млрд. евро. Това твърдят официални лица, запознати с въпроса, каза Тайлър. 

"Паундът продължава оживлението си, след като немският вестник Ханделсблат съобщи, че главния преговарящ на ЕС Мишел Барние може да предложи на Великобритания двугодишен преходен период, в който Великобритания да остане в съюза". 

BASF се е съгласила да купи част от бизнеса за земеделски продукти на Bayer за 5,9 млрд евро, получавайки възможност да влезе на пазара за генетично модифицирани семена. Сделката може да помогне на Bayer да разчисти пътя си за придобиването на Monsanto на стойност $66 млрд, което все още се преглежда от органите, контролиращи справедливата конкуренция, каза анализаторът. "Акциите на BASF се търгуват с понижение, докато тези на Bayer засега са нагоре в европейската сесия".

Последни новини
Още от Пазари