Еврото гледа към печалба на седмична база на фона на спокойната борсова сесия

Инвеститорите са затаили дъх преди срещата на водещите централни банкери

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Еврото компенсира по-ранния спад спрямо долара и е напът да разшири седмичните печалби по време на спокойна сесия, съобщава агенция Bloomberg, цитирана от Investor.bg. Инвеститорите са затаили дъх преди речите на ключови централни банкери, които са се събрали на икономическия симпозиум на Фед в Джаксън Хол, щата Уайоминг.

Също като в четвъртък обемите на търговията в петък са ниските, а цените се движат в познатия рейндж. Инвеститорите изглежда предпочитат да търгуват, когато започнат да излизат новини от симпозиума, а не да настройват позициите си предварително. Според трейдърите корпоративните и краткосрочните сметки са били най-активни при търгуването на евро и паундове. Освен това ликвидността е по-ниска от средната.

В петък ще има изказвания от председателя на Фед Джанет Йелън и от президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги. Пазарът на опции подсказва, че трейдърите очакват централните банкери да имат балансирана реторика и да се въздържат от изказвания, които да изненадат пазарите.

Към 16:45 часа българско време едно евро се обменя с ръст от 0,04% до $1,1805.

Речта на Марио Драги се очаква в 22:00 часа българско време.

Британският паунд поскъпва втори пореден ден, но се е насочил към четвърти пореден седмичен спад, което би било най-дългата губеща седмична серия от януари 2015.

Йената е напът да поевтинее спрямо долара на седмична база, при това този спад би бил най-големият от два месеца насам.

Последни новини
Още от Пазари