Апетита на инвеститорите в САЩ и политиките на Тръмп

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 23.03.2017

Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в САЩ се покачват. Акциите в здравеопазването и изпълнението на програмата на президента Тръмп са във фокуса на вниманието. Интерес предизвиква и последната версия на планираните промени в закона за здравеопазването на Обама. Те ще бъдат обсъдени от законотворците във Вашингтон днес. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

S&P се покачи с около половин процент, а Dow Jones добави 86 пункта по-рано през сесията, докато банките продължават да се покачват. Но с настъпването на последните часове на търговията, основните индекси изтриват повишенията си.

Междувременно виждаме, че облигациите се колебаят, заедно с щатския долар. Доходността по 10-годишните облигации се покачи, след като Джон Уилямс от Федералния резерв каза за Wall Street Journal, че лихвите може да се увеличат повече от 3 пъти до края на годината.

Ставаме свидетели и на нови тревоги, свързани с рефлационната търговия. Тя стартира след избирането на Тръмп, но започва да отслабва през март, след като новия президент все още не е направил нищо свързано с политиките, които подкрепят растежа.

Неуспехът на Тръмп да прокара политиките си в Конгреса се отрази на апетита на инвеститорите. Всякакви положителни новини от днешния вот имат потенциала да възобновят инвеститорите в акции. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари