Въпреки печалбите на пазарите се долавят притеснения

Технологичен коментар на Абигейл Дулитъл oт Bloomberg TV New York, 17.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Акциите са с малка промяна през последната за тази седмица сесия. S&P 500 се покачи с 0,4% за седмицата. Печалбите за седмицата са най-високи при технологичния NASDAQ. Логично и компаниите със най-силно покачване на акциите са Apple + 0,15% Nvidia +1,7% Adobe +4,5% Тесла +1,7%. Това каза в пазарния си коментар от от студиата на Bloomberg TV New York Абигейл Дулитъл.

„Две са големите истории от седмицата, освен Фед, които предизвикаха оживление при акциите, но без значителни печалби. Доходността по 10 годишните облигации се понижи с 4 базови пункта до 2,5% .Петролът е със слабо покачване през седмицата, въпреки притесненията на Саудитска Арабия. Суровината прекъсна две седмици на загуби и има леко покачване. Йената поскъпна с почти 2%, златото и среброто също поскъпнаха с 2%“, каза още тя.

„Въпреки печалбите при акциите се долавят известни опасения от рисковете. Затова и се наблюдава покачване при традиционните безопасни убежища. При последното повишаване на лихвите от Фед, акциите задържаха нивата си и сега може би историята се повтаря и поради това наблюдаваме обръщане към убежищата“, допълни Дулитъл.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари