Притесненията около Тръмп отново излизат на преден план за пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 02.02.2016

Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес търговията е разнопосочна, като щатският долара спадна до най-ниското си ниво от ноември. Облигациите се покачват и S&P се колебаеше между печалби и загуби. Tова каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

Притесненията относно президента Тръмп и поредния конфликт след постовете му в Twitter отново излизат на преден план по важност за пазарите. Голяма част от вниманието на инвеститорите е насочено и към важния доклад за заетостта, който очакваме утре – първият такъв за новата година и при новия президент.

Така че, основният проблем е, че рефлационната търговия подкрепи долара и срина облигациите, след избирането на Тръмп и сега показва нови признаци на забавяне, след чуждестранната реторика на президента.

Последният му пост в twitter за "Тъпа сделка", подписана с Австралия в миналото, предизвика напрежение между САЩ и Австралия, като Тръмп показа, че няма да уважи вече подписано споразумение, свързано с имиграцията.

Освен това, решенията на централните банки не помогнаха особено, за да променят възгледите за състоянието на световната икономика. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари