Европейските пазари на червена територия в предпоследния търговски ден

Пазарен коментар на Кумута Раманатан, В развитие, 29.12.2016

Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари записаха слаб старт в предпоследния търговски ден, като всички индустриални групи са на червена територия. Това е така, защото инвеститорите показаха нежелание да поддържат продажбите, които повишиха акциите и тласнаха индекса FTSE 100 до исторически връх тази седмица. Това коментира Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Най-изоставащи в Stoxx 600 са производителите на автомобили, миннодобивните компании и банките. Акциите на Barclays се понижават с 1,25%, на Banco Popolare - с 2,7% а на Credit Suisse  -с 2,18%.

Акциите на енергийните компании от Stoxx 600 също се понижиха и орязаха най-доброто си покачване от 2009. Една от причините е повишението на запасите от петрол в САЩ.

Американският лек суров петрол изгуби 0,2 % и се търгува около $53 за барел. Брентът продължава да се покачва за пети пореден ден и се търгува на $56 за барел. Прогнозите остават положителни след решението на ОПЕК да намали производството за първи път от 8 години насам.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари