В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Автомобилните производители - с най-голям спад

Пазарен коментар на Юън Потс, 16.08.2016

Лондонска фондова борса. Лондон, Великобритания. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лондонска фондова борса. Лондон, Великобритания. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Индексът Stoxx Europe 600 се понижи с 0,1% и намали загубите си с около 0,8%. Пет от шест акции са с понижение, а обемът на търгуваните акции бе 38% по-нисък от средния за 30 дни. Индексът DAX намали понижението си до 0,1% от 1%. 

Във Великобритания FTSE 100 е с незначителна промяна и намали скорошния си спад от 0,5%. Британската лира се покачи, след като един доклад показа, че инфлацията се е ускорила през юли. 

Stoxx 600 е все още с 6% надолу за годината заради скептицизма относно възстановяването на икономиката в региона и ефикасността на стимулите на ЕЦБ.

Икономистите понижиха прогнозите си за ръста на еврозоната за тази и следващата година, а анализаторите предвиждат спад в печалбите на компаниите, включени в индекса, докато през януари предвиждаха повишение. 

Доларът отслабна, спрямо всички основни двойки днес, след като трейдърите остойностиха по-малко от 50% шанс Фед да покачи лихвения процент през тази година. По-силното евро натежа на експорта в региона, като производителите на автомобили Renault SA и RSA Peugeot Citroen се смъкнаха с повече от 1%. 

Най-голям спад сред индустриалните групи имат производителите на автомобили, като Volkswagen AG губи 1,5% след доклад, който посочва, че министерството на правосъдието на САЩ е намерило доказателства за криминално деяние по време на разследването за измама с дизеловите емисии.

Вижте повече във видео:

 

 

Последни новини
Още от В развитие