Топ 3 най-поскъпнали и най-поевтинели акции в САЩ за 3 август

Петролни компании на върха на класацията

Водещите борсови индекси в САЩ приключиха сесията на 3 август с повишения. Широкият S&P 500 добави 0,31%, Dow Jones Industrial Average - 0,23%, a NASDAQ 100 – 0,32%.

Трите най-поскъпнали акции на компании за последната търговска сесия сред трите основни индекса, изброени по-горе, идват от широкия S&P 500. С най-сериозно поскъпване се отчете Chesapeake Energy – 7,96%. Втора по поскъпване остана Newfield Exploration с ръст от 7,48%, а третата най-силна акция в индекса е American Interna с ръст от 7,31%.

На обратния полюс са Fiserv с поевтиняване от 4,43%, Verisk Analytics с поевтиняване от 5,12% и Qorvo с поевтиняване от 10,30%.

Отличникът за последната борсова сесия в САЩ – Chesapeake Energy – е компания за добив на нефт и газ. Операциите на компанията са фокусирани в САЩ. Акциите й се изстреляха нагоре, след като анализатори, анкетирани от Thomson Reuters очакват тя да регистрира загуба от 10 цента на акция за второто тримесечие на годината, което е по-малко в сравнение с първоначалните очаквания. Освен това цената на петрола получи подкрепа вчера от данните на Администрацията за енергийна информация в САЩ, които показаха, че запасите от бензин са се свили с 3,3 млн барела вместо с очакваното свиване от 200 млн. барела.

Втората най-добре представила се компания за вчерашната сесия в САЩ, приключила късно вечерта българско време, Newfield Exploration – също работи в сферата на добива на петрол и природен газ.  Компанията изнесе резултатите си за второто тримесечие на 2016, но това, което задвижи акциите ѝ нагоре, беше обявяването на продажбата на производствените мощности в Тексас на обща стойност $390 млн., което е над първоначалните очаквания. Печалбата на акция достигна 32 цента при очаквани 16 цента на акция, което също подкрепи цената на ценните книжа на компанията.

Третата най-поскъпнала акция е тази на застрахователната компания American International Group (AIG). Застрахователят предлага услугите си както на индивидуални, така и на институционални клиенти. Компанията изнесе финансови резултати за второто тримесечие, които изненадаха Уолстрийт. Печалбата на акция достига 98 цента при очаквани 92 цента.

Акциите на компанията за интегриран информационен мениджмънт и системи за електронни разплащания Fiserv от своя страна загубиха най-много от 24 август 2015 насам, след като приходите и за второто тримесечие не отговориха с малко на очакванията. Дори положителните очаквания за второто полугодие, изразени от компанията, не успяха да вдигнат акциите ѝ.

Компанията за оценка на риска с фокус върху имотния сектор в САЩ Verisk Analytics загуби 5,12%, след като изнесе по-слаби данни за приходите от очакваните. За последното тримесечие приходите на компанията достигат $498,3 млн. при очаквани $504,6 млн. Компанията обаче каза, че продължава да очаква ръст в приходите до края на 2016.

С най-сериозно поевтиняване на акциите в САЩ вчера се отчете технологичната компания Qorvo. Тя произвежда и продава продукти, които се използват в сферата на телекомуникациите. Приходите на компанията надхвърлиха сериозно очакванията, но се появиха индикации, че продуктите, които тя продава, носят по-малка брутна печалба от очакваната.

 

Последни новини
Още от Пазари