Ferrari пуска нов суперавтомобил за 1 млн. евро

Италианският производител с нова лимитирана версия на спортния хибрид LaFerrari

LaFerrariSpider LaFerrariSpider

Новият спортнен хибрид е най-скъпият и екстремен модел LaFerrari Spider и ще се предлага само на колекционери на цена от 1 млн. евро преди да бъде публично представен на годишното автомобилното изложение през септември в Париж.

LaFerrari Spider има V12 двигател с мощност 963 конски сили и се предлага с мек или твърд покрив, изработен от въглеродни влакна.

Кабриолетът позволява на клиентите да се възползват "радостта от карането на открито, дори и зад волана на един суперавтомобил", изтъкнаха от Ferrari.

Ferrari луксозната спортна марка автомобили направи борсов дебют, като стартира Initial Public Offering (IPO) на New York Stock Exchange (NYSE) и предложи на инвеститорите 17,18 млн. акции с борсов тикер RACE на 21 октомври 2015 г. с цена за акция от 52 долара.

Суперавтомобилният гигант базиран в Маранело, Италия компания премести корпоративния си офис в Холандия, след като в началото на годинатар официално се отдели от Fiat Chrysler Automobiles NV. Компанията е изправена пред трудни решения, след изтеглянето на огромен дълг за приключване на сделката и разширяване на марката с по-висок клас продукти за Формула F1.

Италианският суперавтомобилен производител има за цел да повиши печалбата си с пускането на специалното издание на спортния хибрид LaFerrari и да успокои инвеститорите след лошия старт, като публична компания.

Акциите RACE на италианския производител на луксозни спортни коли Ferrari, търгувани на борсата New York Stock Exchange (NYSE) отчитат спад от 30% от IPO-то през октомври. Цената от 38,99 долара за акция на борсата в Ню Йорк е под търговската оценка на компанията и отбелязва спад от 2,50% на дневна база в търговската сесия на 6 юли към 17:35 часа.

Главният изпълнителен директор, Серджо Маркионе не обяви колко автомобила от новия супермодел са планирани за производство, но слуховете варират между 150 и 200 автомобила. Далеч по-малко от 499 суперколи от оригиналната версия на LaFerrari произведени през 2015.

Компанията обяви част от плановете си да представи специални издания за всеки сериен модел на предстоящото автомобилно изложение във Франция. За феновете на марката и Формула F1, червеното конче все още държи рекордите на пистите по света.

Последни новини
Още от Пазари