Goldman счита, че S&P 500 е подценен с 11%

Разпродажбите на акции в Америка бяха определени като „емоционален отговор“

Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Спадът на пазарите на акции в САЩ е „емоционален отговор“, който не взима предвид ръста на американската икономика и корпоративните печалби в страната, каза Аби Джоузеф Коен, президент на Института за световните пазари на Goldman Sachs, съобщава Bloomberg. 

Той каза, че „справедливата стойност“ на S&P 500 е 2 100 пункта – ниво, на което индексът не е затварял от 1 декември. Оттогава той поевтиня с 10% отчасти заради трусовете на пазарите в Китай, довели до разпродажби на пазарите на акции по света.

„Случващото се всъщност до голяма степен е емоционален отговор. Трябва да поставим нещата в перспектива. Акциите вероятно са най-добрата инвестиция“, каза Коен. 

S&P започна 2016 г. по най-лош начин в историята, поевтинявайки със 7,5%, стигайки до дъното, регистрирано при разпродажбите през лятото. Волатилността е на път да се качи до най-големия си месечен ръст от август. 

Коен обаче обръща внимание на това, че американската икономика расте, заедно с корпоративните печалби. Той очаква това да продължи. 

„Мисля, че Фед няма да натисне спирачките прекалено бързо. Не виждаме наближаването на рецесия“, каза Коен. 

 

Последни новини
Още от Пазари