Обзор на търговията в Европа от Нейра Чехич

21 октомври 2015, 13ч.

Нейра Чехич от студиото на Bloomberg в Лондон и Делян Петришки от студиото на Bloomberg TV Bulgaria в София Нейра Чехич от студиото на Bloomberg в Лондон и Делян Петришки от студиото на Bloomberg TV Bulgaria в София

Обзор на търговията в Европа от Нейра Чехич от студиото на Bloomberg в Лондон специално за Bloomberg TV Bulgaria, за предаването В развитие с Делян Петришки на 21 октомври 2015.

 

Акциите в Европа се понижаваха в началото на търговията, възстановявайки загубите си от ранните часове. Нямаме някакви макроданни в Европа, които да внесат оживление. Може би това е причината търговията да остане спокойна и да остави Stoxx 600 с леки промени. Инвеститорите вероятно следят корпоративните новини.

Ето кои са най-големите мувърс днес.

ARM Holdings - се повиши до двугодишен връх. Производителят на чипове, който присъства в почти всички смартфони на света обяви резултатите си за 3Q, които подобриха очакванията на анализаторите.

Главният изпълнителен директор на Syngenta Майк Мак напусна на фона на нарастващите критики на акционерите заради отказа му да отговори на Monsanto и неговата оферта за поглъщане за $47 млрд. Ралито на акциите се ускори при оставката му.

Продължаваме към дъното.. Pearson спадна най-много в последните 14г. и това е най-зле търгуващата се компания от Stoxx 600, след като намали годишната си прогноза за печалбата.

Credit Suisse съобщи, че ще набере $6.3 млрд капитал в рамките на мащабна реорганизация, която ще засили фокуса на компанията към Швейцария и управлението на активи в Азия, намалявайки дела на инвестиционното банкиране.

 

Последни новини
Още от Пазари