БУЛАТОМ отличи Вероника Денизова на първите си годишни награди

Водещата на предаването "В развитие" бе отличена за интерюто ѝ за хранилището за радиоактивни отпадъци в България

Водещата на "В развитие" Вероника Денизова. Снимка: Булатом Водещата на "В развитие" Вероника Денизова. Снимка: Булатом

За първи път БУЛАТОМ (Български атомен форум) отличи журналистическите и експертни публикации, които според Форума са отразили най-задълбочено или обстойно събитията и тенденциите в развитието на атомната енергетика през 2019 година. Церемонията се състоя на 13 февруари вечерта в Амфитеатъра на хотел „Арена ди Сердика“ в София в присъствието на компании-членове на Форума.

Инициативата цели да провокира по-задълбочен и траен журналистически интерес към развитието на ядрените технологии и бъдещето на атомната енергетика и символично да подкрепи обзорните и аналитични материали по темата. Според регламента, с наградите се отличават материали и журналисти, а не медийни политики.

На церемонията бяха раздадени грамоти в седем основни категории: „Репортаж“, „Интервю“, „Анализ“, „Фокус върху иновациите“, „Публикация с добавена стойност“, „Публикация с влияние“ и „Нова генерация“.

В категория „Интервю“ бе отличена Вероника Денизова, Bloomberg TV Bulgaria, за интервюто й в предаването „В развитие“ по темата „Какво е значението на националното хранилище за радиоактивни отпадъци за България?“ и Ники Кънчев, Дарик радио, за инициираната поредица интервюта, посветени на ядрената енергетика в България и предизвикателствата пред нея.

В категория „Нова генерация“ бе отличен Аспарух Илиев, Investor.bg, за обзорната статия „Ядрената енергия през 2019 г. - възстановяване или мъгляви перспективи“.

 

Последни новини
Още от Новини