Coca-Cola бележи печалба над очакванията на пазара

Продажбите на напитки без захар са в основата на финансовите резултати на компанията

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Американската компания Coca-Cola бележи печалба над очакванията на анализаторите, като продажбите на напитки без захар движат ръста, пише Bloomberg.

Продажбите на компанията в световен мащаб са нараснали с 3% през второто тримесечие на тази година. Най-висок е ръстът в Азия, като китайските потребители са в основата на успеха на Coca-Cola от началото на 2019 г. Отчита се лек спад на продажбите за трето поредно тримесечие в Северна Америка.

Coca-Cola предупреди преди време, че печалбата няма да бъде висока през 2019 г. Но във вторник компанията обнови годишната си прогноза за печалба, като сега тя очаква ръст на приходите от 5%. Предишната прогноза беше за 4%.

Coca-Cola и основният ѝ конкурент Pepsi изпитват трудности да повишат продажбите на своите напитки в САЩ. Подразделението на компанията в Северна Америка бележи добри финансови резултати заради високите цени на напитките на местния пазар, докато продажбите на продуктите без захар също оказват положително влияние.

Продажбите на Coca-Cola Zero се увеличават осезаемо в световен мащаб за седмо поредно тримесечие.

Американската компания задълбочава фокуса си върху кафе продуктите, след като придоби британската верига Costa за 5.1 млрд. долара. Групата обяви, че ще разпространява всички продукти на Costa в поне 10 пазара от 2020 г., сред които са България, Гърция, Русия и Полша.

Акциите на Coca-Cola повишиха стойността си с 2.3% в ранната търговия в Ню Йорк.

Последни новини
Още от Новини