САЩ ще проверяват Google, Facebook, Apple и Amazon

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за потенциалните антитръстови проверки в САЩ

Папка с Google апликации на смартфон Huawei P20 Pro Снимка: Justin Chin/Bloomberg Папка с Google апликации на смартфон Huawei P20 Pro Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Акциите на Google, Facebook, Apple и Amazon поевтиняха в понеделник при съобщения за потенциални антитръстови проверки в САЩ. Министерството на правосъдието и федералната комисия по търговията се съгласиха да си разделят надзора върху технологичните гиганти. Комисията се очаква да поеме ръководството на възможна проверка на Facebook и Amazon, докато министерството ще се занимава с Google и Apple.

Apple започна своята годишна световна конференция за разработчици и също представи нов софтуер за Mac, iPhone и iPad. Компанията разкри нов Mac Pro и показа тъмен режим на операционната система, както и разширени здравни функции в Apple Watch. Apple също съобщи, че разделя iTunes за Mac на три различни категории приложения.

Последната мегасделка в бързо консолидиращата се индустрия за полупроводници стана между германската Infineon Technologies, която се съгласи да купи Cypress Semiconductor за около 8,7 млрд. долара кеш. Това представлява 34% премия за Cypress включително дълг, стана ясно в петък. Сделката оценява Cypress на 10 млрд. долара.

Очаквайте видео.

 

 

Последни новини
Още от Новини