Северна Корея изстреля ракети с малък обсег

Японското правителство обяви, че снарядите не са достигнали икономическата зона на страната

Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун. Снимка: Kham/Pool via Bloomberg Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун. Снимка: Kham/Pool via Bloomberg

Северна Корея изстреля днес от източното си крайбрежие няколко снаряда с малък обсег, заяви южнокорейската армия, пише Investor.bg, като се позовава на Ройтерс.

Южнокорейската армия първоначално съобщи, че КНДР е изстреляла ракети, но впоследствие заяви, че става дума за неидентифицирани снаряди. Ако тези неидентифицирани снаряди са ракети, то това ще е първото изстрелване на ракети, откакто Северна Корея тества междуконтинентална балистична ракета през ноември 2017 г. Скоро след тогавашния опит Северна Корея заяви, че ядрената й програма е изпълнена, след което Пхенян започна преговори с Южна Корея и Съединените щати.

В днешното изявление на южнокорейския генерален щаб се посочва, че Северна Корея е изстреляла няколко неидентифицирани снаряда с малък обсег от град Вонсан, които са преминали разстояние между 70 и 200 км.

В по-ранно изявление военното командване на Южна Корея се казваше, че КНДР е изстреляла неидентифицирана ракета с малък обсег. Южнокорейската армия заяви, че провежда съвместни анализи със Съединените щати на произведеното изстрелване.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Съединените щати знаят за действията на Северна Корея и ще продължат да наблюдават развитието на ситуацията.

Какво смята външният министър на Япония може да прочетете в продължението на материала в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини