Премиерът Мей очаква постигане на сделка за Брекзит скоро

Несигурността за Брекзит продължава да надделява над сигналите за устойчивост на британската икономика

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Несигурността за Брекзит продължава да надделява над сигналите за устойчивост на британската икономика, докато министър-председателят Тереза Мей все още има надежда, че сделка може да бъде постигната, но не може да каже кога точно ще се случи това, предава Bloomberg. Джоди Шнайдер, Bloomberg, коментира темата.

Тереза Мей каза, че ще продължават да преговарят и ще приключат преговорите скоро независимо със или без споразумение. Тя обаче дава сигнали, че отстъпва от една от основните си червени линии за постоянен митнически съюз с ЕС.

Лейбъристката партия би харесала подобни обсъждания повече, отколкото за временен митнически съюз.

Мей обаче не иска да го изразява гласно, тъй като може да се възприеме като предателство към някои от членовете на партията ѝ, на които тя е заявила, че няма да има постоянен митнически съюз. 

За момента Джеръми Корбин устоява на опитите на някои членове на партията му да твърдят, че каквото и да е споразумение да бъде постигнато с премиера Мей, такова трябва да бъде обвързано с провеждането на втори референдум. Мей разбира се е против второ гласуване, коментирайки че би била по-скоро в подкрепа на митнически съюз, отколкото на втори референдум, посочи Шнайдер.

 

Последни новини
Още от Новини