Международните перспективи пред Amazon са разнопосочни, смята стратег

Дейвид Гарити, главен пазарен стратег в Laidlaw & Company

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Дейвид Гарити, главен пазарен стратег в Laidlaw & Company, коментира резултатите на Amazon.com Inc. и перспективите пред компанията. Amazon съобщи печалба за тримесечието, надхвърляща очакванията на анализаторите. Прогнозите за текущото тримесечие на гиганта за онлайн търговия обаче не оправдаха очакванията. 

Amazon отчита темп на ръста на приходите си от 17% на годишна база, който е най-бавният за последните около 4 години.

Предвид сигналите, че компанията може да започне нов разходен цикъл, който потенциално ще свие маржовете и очевидно ще ползва свободни кешови потоци през второто полугодие и началото на 2020, изненадващата печалба през мартенското тримесечие от $17,9 на акция вероятно няма да се повтори, посочи Гарити.

По тази причина не изненадващо, че след излизането на отчета акциите на гиганта не поскъпваха силно в следборсовата търговия. Предвид ръста в стойността им с около 28% за 2019 до момента инвеститорите са склонни да реализират печалби, коментира стратегът. 

Компанията със сигурност ще инвестира, така че да се позиционира към по-силен ръст не само в рамките на Северна Америка, но също и към чуждестранни пазари като например Индия.

Въпреки това предвид съобщенията, че Amazon ще напусне изцяло китайския пазар международните перспективи пред нея са донякъде разнопосочни. Стратегът допълни още, че в това отношение основният въпрос за Amazon е да запази баланса. 

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Новини