Amazon и Microsoft в надпревара за сделка за облачни услуги

Емили Чанг, Bloomberg Сан Франциско, с преглед на водещите технологични заглавия

Офисът на Microsoft в Ню Йорк. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg Офисът на Microsoft в Ню Йорк. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Изразът "победителят взема всичко" важи за последните две компании, които се стремят към сключване на сделка за облачни услуги 10 млрд. долара с министерството на отбраната на САЩ. Amazon и Microsoft са последните останали в състезанието, след като Пентагонът определи, че процеса по сключване на договора не е бил опорочен от предполагаем конфликт на интереси. Обявяването на печелившата оферта се очаква в средата на юли, каза Чанг.

Facebook представя цял набор нови начини да овладее разпространението на фалшиви новини. В сряда компанията каза, че Associated Press ще увеличи ролата си като част от програмата на Facebook за фактологична проверка от трета страна. Също така Facebook ще намали обсега на групи, които многократно споделят погрешна информация и ще позволи на хората да се премахват публикации и коментари от Facebook групи, дори след като са ги напуснали.

В сряда учените показаха първата снимка на черна дупка в историята. Черната дупка е заснета в центъра на Месие 87, мащабна галактика в близко разположеното съзвездие „Дева“ на разстояние около 55 милиона светлинни години от нас, тук на Земята. Осем телескопа върху пет континента бяха нужни, за да стане възможен проектът, познат като Event Horizon.

 

Последни новини
Още от Новини