Анализатори очакват отстъпление в ръста на европейските акции

Патрик Армстронг, главен инвестиционен директор на Plurimi Wealth, и Ксения Галучко, Bloomberg

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Патрик Армстронг, главен инвестиционен директор на Plurimi Wealth, и Ксения Галучко, Bloomberg, коментираха очакванията на някои анализатори за отстъпление в ръста на европейските акции по-късно тази година.

За годината европейските акции, със своя ръст от 13%, надминават световния индекс на MSCI, но според анализатори няма много основания за продължаване на този ръст, предаде Галучко.

Европейските акции поскъпваха на основа на отстъпчивия Фед и оптимизма, че ще бъде постигната търговска сделка между САЩ и Китай. Днес акциите поевтиняват заради опасения за провал на преговорите.

Освен това ръстът на финансовите резултати в Европа все още разочарова, за да може акциите в Европа да продължат както досега.

Патрик Армстронг определи купуване на европейски акции в този момент като признак на бунт.

Ние спряхме да купуваме от началото на януари, все още обаче те са областта, на която даваме превес. Наистина ни привличат интегрирани петролни и газови компании, но по-малко, отколкото в началото на януари.

От Plurimi Wealth обаче смятат, че "френските банки все още имат пространство за още 20-30% ръст".

"Според нас еврозоната не се придвижва към рецесия, но ръстът е доста слаб... Не купуваме, но нито пък активно продаваме", поясни той.

 

 


 

Последни новини
Още от Новини