Белият дом събра на среща технологични директори от Силициевата долина

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Американски технологични директори от Силициевата долина се събраха в Белия дом на среща при закрити врати с главния търговски съветник на Тръмп. Официалният дневен ред бе основно за бъдещето на технологиите, изкуствения интелект и роботиката. Но продължаваща търговска война също се очакваше да е в центъра на вниманието. Домакини на кръглата маса бе дъщерята на президента Тръмп Иванка и търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзер. Присъстваха главните изпълнителни директори на Microsoft, Google, Oracle, IBM и Qualcomm както и други заинтересовани страни.

Главният финансов директор на Мън Уанджу бе арестувана в Канада във връзка с отношенията на компанията с HSBC и използването на банката да потенциално нарушение на американските санкции срещу Иран. Китай реагира с възмущение веднага след научаването на новината, като настоя двете страни да предприемат стъпки за освобождаването на Мън. Мън е дъщеря на основателя на Huawei, лице на усилията на президента Си да направи Китай самодостатъчна по отношение на стратегическите технологии. САЩ настояват за екстрадицията на Мън, но Китай определя ареста за нарушение на човешките права.

Lyft дава газ и излиза на публичния пазар, или поне подава кандидатурата си да го стори. Услугата за споделено пътуване, конкурент на Uber, е подала първоначални документи за първично публично предлагане. За провеждането на предлагането през първата половина на 2019 Lyft работи с JP Morgan, Credit Suisse и Jefferies. Банките са направили оценка на компанията в граници от 18 до 30 млрд. долара.

Чуйте коментара във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини