THE NEXT BIG THING: Интернет на медицинските неща

Медицината ще се развива с бързи темпове благодарение на изкуствения интелект, прогнозират водещите на UpDate

Трудно е да се предскаже следващото голямо нещо в динамичен сектор като технологиите. Трендовете тук се менят с месеци, а не с години. Но едно е сигурно - изкуственият интелект ще покори света през следващото десетилетие, категорични са водещите на единственото технологично предване в българския ефир UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов и Елена Кирилова. Според тях истинският пробив и THE NEXT BIG THING в света на технологиите ще бъде IOMT – интернет на медицинските неща.

По-малко от седмица преди международната конференция на Bloomberg THE NEXT BIG THING, водещите нa UpDate дават своята прозноза за следващото голямо събитие, което има потенциал да промени света ни съвсем скоро.

„Ще има по-умни и интелигентни лични асистенти не само в смартфоните, но и във всички електронни приспособления, които използваме. Това ще се дължи на динамичното програмиране и машинното обучение, които се подобряват всеки ден”, обясниводещата на UpDate Елена Кирилова.

Според Бойчо Попов вероятно след година няма няма да е странно да говорим с телефона си, а той да ни отговаря в хуманоиден глас. „Но истинският пробив ще дойде в IOMT – интернет на медицинските неща. Ще ползваме биочипове, интердермални чипове, които може да четат метрики на тялото като кръвна картина, кръвно налягане, сърдечен ритъм, температура“, прогнозира още водещият и автор на UpDate.

„Важно е – това ще ни даде възможност не да лекуваме болестите, а да ги предотвратяваме или спираме в начален етап. С възможността за ранна диагностика технологиите не просто ще улесняват живота ни, те ще го спасяват. Буквално“, категорична е Елена Кирилова.

А кое е THE NEXT BIG THING в световен мащаб – ще разберете на Bloomberg конференцията на 16 октомври, която ще се проведе в Capital Fort в София.

Последни новини
Още от Новини