Задава се и хибридна версия на новия SEAT Leon

Акцентите при четвъртото поколение на Leon ще са новият интериор и високотехнологичната инфотейнмънт система

Снимка: David Ramos/Bloomberg Снимка: David Ramos/Bloomberg

Следващото поколение на "SEAT Leon" ще бъде представено догодина, като предсерийните прототипи вече навлязоха в решителната част от пътните си изпитания, съобщи Automedia.bg. Година по-късно, през 2020 г., ще се появи и plug-in версията на испанския модел. 

Акцентите при четвъртото поколение на "Leon" ще са новият интериор и високотехнологичната инфотейнмънт система, като от испанската марка обещават, че по втория показател ще успеят да изпреварят "Tesla". Що се отнася до plug-in хибридната версия, то е почти сигурно, че тя ще може да изминава до 50 километра само на ток. 

Новият "Leon" е изграден върху MQB платформата на "VW Group", като се предполага, че при лансирането на модела, испанската марка ще акцентира и на комби версията му, която се представя повече от добре на пазарите, на които присъства. 

Камуфлажното оцветяване на цялата предница и горната част на задницата има за цел максимално да прикрие дизайнерските решения, които ще се използват при новия "Leon". Очаква се обаче, че дизайнът на новото поколение ще е еволюция на този на актуалния модел, като дори е възможно леко „смекчаване” на чертите на автомобила.
 

Последни новини
Още от Новини