До май 2018 Bitcoin Cash с ръст от 130%?

Очаква се срив на етера, твърди експертен доклад

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Очаква се значително увеличение на стойността на Bitcoin Cash и спад при някога смятания за „уникален“ етер. Това става ясно от доклад, озаглавен „Криптовалутите: минало, настояще и бъдеще“, пише британското издание Еxpress, цитирано от Investor.bg.

В анализа експерти са използвали исторически данни и алгоритъм, за да предскажат, че Bitcoin Cash може да достигне цена от 2000 долара за брой до май 2018 г., което представлява ръст от 130%.

Изследването е по-малко оптимистично за бъдещата цена на етера, като очакванията са той да поевтинее с повече от 237 долара за брой през следващия месец.

Етерът загуби 47,22% от стойността досега за този месец, оценявайки се на около 459 долара, което е много далеч от върха му, достигнат през декември – 1338,67 долара. 

Според Калум Бланчард, специалист по криптовалути и един от авторите на изследването, не е много изненадващо, че ще станем свидетели на срива на етер. Той обясни още, че цифровите пари в момента са заплашени от регулации и от постоянните предупреждения за присъщата им висока волатилност, което лесно плаши хората и им пречи да инвестират.

При създаването си етерът е смятан за един от малкото преки конкуренти на биткойн. В доклада обаче е посочено, че при наличието на толкова много криптовалути инвеститорите изискват все повече отличителни и уникални характеристики от всякога и става все по-трудно да се разграничи една виртуална валута от друга.

По време на скорошно събитие в Токио, което се казваше „Конференция за визията на Satoshi" главният изпълнителен директор на Bitcoin.com, Роджър Вер, обясни на публиката, че Bitcoin Cash може да увеличи икономическата свобода в световен мащаб.

През декември миналата година самопровъзгласилият се за създател на биткойн - австралийският предприемач Крег Райт, предрече, че 2018 ще бъде годината на Bitcoin Cash, написвайки в Twitter: „2018 е годината, в която ще видим пълния потенциал на Bitcoin Cash – ще има повече сигурност и няма да имаме ограничения за това, което можем да постигнем“.

„Биткойн е всичко, над което работя, биткойн е моят живот за следващите 10, 20, 30 години, а целта ми е 5 млрд. души да използват биткойн всеки ден“, каза Райт по време на събитието в Япония.

Последни новини
Още от Новини