Красимир Каракачанов се доближава по рейтинг до Бойко Борисов

Разликата в одобрението между двамата е едва процент

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Бойко Борисов е лидерът на партия, събиращ най-голям процент одобрение сред българите – 39%.

Това сочат данни от проучване, дело на изследователския център „Тренд“, проведено между 1 и 7 март сред 1004 пълнолетни граждани.

В непосредствена близост до лидера на ГЕРБ в своеобразната класация се нарежда този на ВМРО, една от партиите, съставляващи коалицията „Обединени патриоти“ - Красимир Каракачанов. Военният министър се радва на положително отношение от страна на 38% от българите.

Третото място бива заемано от оглавяващата БСП Корнелия Нинова. Лидерът на „столетницата“ събира 27% одобрение.

Следва лидерът на „Воля“ Веселин Марешки с 22%, този на Националният фронт за спасение на България (НФСБ) и вицепремиер Валери Симеонов с 21%, на СДС Божидар Лукарски (14%), на АТАКА Волен Сидеров (12%), на „Да, България“ Христо Иванов (12%), на ДПС Мустафа Карадайъ (11%) и на ДСБ Атанас Атанасов (9%).

Пети пореден месец електоралната структура на основните политически сили се запазва. ГЕРБ печели подкрепата на 21,1% от всички пълнолетни български граждани, а БСП остава на втора позиция с 18,4%. Третата позиция е на ДПС с 6,6%, като плътно зад тях са Обединени патриоти с 5,1%. Реформаторският блок продължава да пази инерция, набирайки 1,6% от всички анкетирани. Със сходен резултат са „Воля“ и „Да, България“.

 

Последни новини
Още от Новини