WhatsApp стартира нова услуга за мобилни плащания в Индия

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира последното от света на технологиите. 

Broadcom може да се е отказала от офертата си за 117 млрд. долара за придобиване на Qualcomm, но все пак напредва с плановете си да се премести от Сингапур в САЩ, предаде Чанг. Макар производителят на чипове първоначално обяви, че ще премести централата си през ноември, според някои с цел да угоди на американските власти, президентът Тръмп все пак блокира сделката, коментира тя.

Бившият ръководител в Equifax Джун Инг е обвинен за търговия с вътрешна информация и по-конкретно продажба на почти 1 млн. долара акции в компанията малко преди да бъде официално съобщено за мащабен информационен пробив, каза Чанг и поясни, че според обвинението той е получил информация за пробива в края на август, но компанията го оповестява едва на 7-ми септември.

WhatsApp стартира нова услуга за мобилни плащания, която позволява на всичките си 200 милиона потребители в Индия да прехвърлят пари един на друг, предаде Емили Чанг. Credit Suisse изчислява, че пазарът на дигитални плащания в Индия може да достигне 1 трлн. долара след пет години, коментира още тя.

Целия технологичен коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини