Кремъл потвърди за загинали руснаци при ударите на САЩ в Сирия

Възможно е да има петима загинали наши граждани, коментираха от руското външно ведомство

Войник от сирийската армия на военна демонстрация. Снимка: Wikipedia Войник от сирийската армия на военна демонстрация. Снимка: Wikipedia

След неколкодневно избягване на заявления по отношение на появилите се информации за загинали руски граждани в следствие на ударите на оглавяваната от САЩ западна коалиция срещу правителствените сили в Сирия, Москва призна, че сред жертвите има руснаци.

В резултат от ударите „е възможно“ да са загинали петима руснаци, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Има и пострадали, но всичко това трябва да бъде проверено, а на първо място, разбира се, гражданството им – явяват ли се всички те граждани на Руската федерация или на други страни“, предава думите на Захарова РИА Новости.

Категорично обаче не става въпрос за руски военни, заяви още тя.

Припомняме, че през нощта срещу 8 февруари силите на западната коалиция проведоха акция срещу проправитествени формирования в отговор на атака на Дамаск срещу Сирийските демократични сили, съюзник на САЩ.

В последствие се появиха крайно различни информации за загинали руснаци, като информацията за загиналите варираше от няколко души до стотици. Смята се, че загиналите са бойци от руската частна армия „Вагнер“. 

Последни новини
Още от Новини