Нова финансова инжекция за МВР: 10% скок на заплатите през 2019

Не е важно точно с колко ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно, коментира вътрешният министър Валентин Радев

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Заплатите на служителите в системата на Министерството на вътрешните работи се очаква да се увеличат с 10% през следващата 2019 година.

Това заяви на традиционния месечен брифинг на МВР ръководителят на силовото ведомство Валентин Радев.

„17,5 млн. лева дадохме миналата година за дрехи, а за тази договорихме 100 млн. лева допълнително, като най-вероятно изплащането ще започне през март. Но не е важно точно с колко ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно. Така че за 2019 имаме засега само предвидено ново увеличение с 10% на заплатите. Смятам, че трудът на полицаите е оценен по достойнство, но винаги трябва повече“, предава думите на Радев „Фокус“.

Вътрешният министър също така се похвали с намаляване на престъпността през последния месец на 2017.

От думите му се разбра, че средно на ден през декември са регистрирани 227 престъпления, а през ноември - 265. Умишлените убийства били с 18,2% по-малко, са с 18,2% надолу.

„Грабежите са се увеличили леко и са 7,9%. Посегателствата спрямо МПС са 32% - отново бележим спад. Наркотиците са намалели с 20,4%“, добави министърът.

Разкриваемостта на убийствата през миналата година пък била почти 100-процентова, изтъкна Радев.


 

Последни новини
Още от Новини