Коммерсант: САЩ обмислят санкции срещу 50 души от кръга на Путин

Засегнати от евентуалните санкции биха били и членовете семействата на въпросните лица – общо около 300 човека

Путин по време на визитата си в Токио. (16.12.2016) Снимка: Franck Robichon/Pool via Bloomberg Путин по време на визитата си в Токио. (16.12.2016) Снимка: Franck Robichon/Pool via Bloomberg

Съединените щати обмислят въвеждането на индивидуални санкции срещу 50 човека от обкръжението на руския президент Владимир Путин.

Това съобщава руският вестник „Коммерсант“, позовавайки се на „източници в държавните органи на САЩ, неработещи непосредствено над документа, но съпричастни към реализацията на политиката по отношение на Русия“.

Става дума за редица крупни бизнесмени, шефове на държавни компании, както и членовете на семействата им. Де факто по този начин засегнати от евентуалните нови рестрикции ще са около 300 души.

Припомняме, през лятото на 2017 (2 август) президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа пореден пакет от санкцкии срещу Руската федерация. По този начин той фактически положи в законова обвивка санкциите, наложени от бившия президент Барак Обама чрез изпълнителни заповеди, като по този начин те не биха могли да бъдат отменени едностранно от никого, в това число и от самия настоящ глава на Белия дом, като последна дума за това ще има Конгреса.

Освен това те предвиждат разширяване на рестриктивния режим, най-вече в области като енергетика и търговия.

 

Последни новини
Още от Новини