WhatsApp изтеглят приложението си за Windows Phone и BlackBerry OS

Приложението спира да работи с платформите от 1 януари 2018

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Създателите на популярното приложение за комуникация WhatsApp разкриха плановете си да се фокусират върху най-популярните мобилни платформи. Това означава, че постепенно WhatsApp ще спрат поддръжката за по-старите операционни системи за смартфони, пише Digital.bg.

Решението не е изненадващо, тъй като твърде малко хора използват по-старите платформи, а в същото време поддръжката за тях изисква допълнителни ресурси и ангажирането на човешки ресурс, коментира Engadget.

Aко сте собственик на смартфон с Windows Phone или BlackBerry OS ще е добре да научите, че WhatsApp няма да е достъпна за вас до няколко дни. Приложението за платформите ще бъде изтеглено от компанията в последния ден на годината и от 1 януари няма да е налично за потребителите.

След тази дата WhatsApp няма да поддържа идентифициране на настоящ потрeбител с Windows Phone или BlackBerry OS, както и регистрация на нов акаунт.

Единственият вариант да работите с приложението е да преминете към други мобилни платформи като Android и iOS.

Спирането на поддръжката на WhatsApp за Windows Phone или BlackBerry OS е сигурна гаранция, че броя на хората, които използват тези операционни системи ще продължи да намалява. В момента те имат минимален пазарен дял и е само въпрос на време да спрат да съществуват, твърдят експерти.

Няма да е изненадващо, ако и други популярни приложения последват примера на WhatsApp.

Последни новини
Още от Новини